Porselein schilderen met zoveel keuzemogelijkheden

Tijdens de workshop Porselein schilderen ga je aan de slag met verf, penselen en eenvoudige technieken. Plan een workshop als babyshower, met moeder-dochter, oma-kleinkinderen, kinderfeestje of bedenk zelf een combinatie. Ook kun je de altijd gezellige Dikke Dames schilderen workshop volgen of je aanmelden voor de workshop SteigerhoutBij Tuinkamer Yvonne kun je 's middags, op basis van voldoende inschrijvingen, een workshop servies schilderen volgen. Aanmelden kan vanaf 4 personen. Voor het porselein kun je kiezen uit een mooie vierkante of rechthoekige schaal, een serveerplateau, een etagère, een tegeltjesdienblad, een leuke voorraadpot van porselein, een theepot met theelicht, teveel om op te noemen.
Er zit beslist iets voor jou bij. De workshop porselein schilderen is zo ingericht dat het voor alle leeftijden geschikt is. 

Het proces van porselein schilderen

De illustratie die jou het meeste aanspreekt wordt door Tuinkamer Yvonne op het porselein getekend. Dan wordt het porselein in de professionele keramiekoven van Tuinkamer Yvonne op 800 graden gebakken. Dit brandproces neemt ongeveer 18 uur (incl. afkoeling) in beslag. Doordat de contouren nu op het servies staan, kun je aan de slag met het beschilderen ervan, hetgeen een erg leuke uitdaging is. Hierna gaat het nog eenmaal in de oven.
Of je gaat tijdens de workshop porselein schilderen zelf aan de slag met sjablonen, die bij Tuinkamer Yvonne in ruime mate aanwezig zijn. Het beschilderde servies is vaatwasmachinebestendig, dus van je eigen gemaakt ontwerp kun je levenslang plezier hebben. Porselein schilderen, zo leuk om te doen.

Kies een afbeelding en het servies dat jij wilt beschilderen

Bekijk al het beschilderde keramiek (porselein) dat ik voor jou heb gemaakt, zodat je kunt zien wat er allemaal mogelijk is. Op deze websitepagina staan erg leuke items die jij ook kunt maken. Daarnaast kun je natuurlijk ook Dikke Dame schilderen op porselein, bekijk de talrijke voorbeelden. Doe inspiratie op en kies jouw favoriete workshop.
Een eigen afbeelding is helaas niet mogelijk, vanwege het feit dat ik al ontzettend veel afbeeldingen en unieke creaties aanbied. Kies op mijn website de afbeelding die jou aanspreekt en je zult zien dat je na de workshop altijd een prachtig exemplaar hebt, enig in zijn soort. Porselein schilderen is een erg leuke bezigheid en het mooiste is dat je er iets blijvends aan over houdt dat je ook nog eens dagelijks kunt gebruiken.

Bij groepen mag je per persoon een keuze maken uit al mijn andere workshops schilderen:  Steigerhout of Canvas of Dienblad of Dikke Dames steigerhout of Stippen.
Echter de workshop servies - porselein - beschilderen is alleen mogelijk per groep vanwege het complexe bakproces. Dat is dus de workshop die vermeld staat op deze pagina.

 

Wat is inclusief in de workshop porselein schilderen

De workshop porselein beschilderen duurt 2,5 uur en is inclusief het porselein (dat afwasmachinebestendig is na het bakken in de professionele keramiekoven), een getekende afbeelding, de kleuren verf die jou vrolijk maken, gebruik van alle materialen, koffie/cappuccino/thee met zelfgemaakte verrukkelijke scones met cottled cream en jam. Natuurlijk is er de persoonlijke begeleiding van Yvonne. Geniet tijdens het porselein schilderen van de rust en ruimte.


Porselein schilderen kies voor een cakeschaal met een leuke afbeelding € 47,50 p.p.

Rechthoekige (cake)schaal met afgeronde hoeken   
Afmeting: 25 x 16 cm
€ 47,50 p.p.   

 

Rechthoekige (cake)schaal met rechte hoeken
Afmeting: 25 x 16 cm
€ 47,50 p.p.   

Porseleinen baguetteschaal € 44,50 p.p.

Schaal van porselein voor stokbrood en schaaltje voor kruidenboter € 49,50 p.p. 


Maak jouw servies compleet met een mooie schaal:

Groot formaat snackschaal € 44,50 p.p  Afmeting schaal 22 cm breed/8 cm hoog       

Serveerplateau verven op porselein:

Rond model € 47,50 p.p.
Ø 19,5 cm (zonder handvat gemeten)


Vierkant model als KAASPLATEAU
18,5 x 18,5 cm (zonder handvat gemeten)
€ 47,50 p.p.

Onderstaande afbeelding is alleen mogelijk op serveerplateau of taartschaal
18,5 x 18,5 cm (zonder handvat gemeten)
€ 52,50 p.p.

Ovaal model
erg leuk voor VISHAPJES
Afmeting: 36 x 15 cm
€ 49,50 p.p.

Porseleinen mokken, theetipjes of kommetjes van porselein, ook leuk om te doen tijdens een workshop servies schilderen:

3 kommetjes (10 x 10 cm, hoogte 5 cm) € 49,50 p.p.

Servies schilderen voor de bruid tijdens jouw vrijgezellenfeest

Maak een prachtig servies voor de bruid tijdens een vrijgezellenfeest. Zoveel keuze: van mokjes, kopjes, bonbonschaaltjes, theetipjes, gebaksbordjes, voorraadpot tot en met een taartschaal. Maak ieder iets unieks voor de aanstaande bruid. Alles kan in de vaatwasmachine dus het is levenslang een mooie herinnering.

Borden voor gebak, maak een leuke set tijdens een workshop servies beschilderen:

Vierkant groot formaat bord met afgeronde hoeken (27 x 27 cm)
                  
€ 59,50 p.p.                


Taartschaal Ø 30 cm 
€ 59,50 p.p. 

Gebaksbordjes

 Set 2 stuks rond € 49,50 p.p.
            Ø 16 cm              

 

Set 2 gebaksbordjes vierkant € 49,50 p.p. 

 Alleen mogelijk met deze cupcakes
15 x 15 cm

Etagère van keramiek - porselein schilderen in jouw stijl:

Vierkante of Ronde 1-laags etagère € 49,50 p.p.  

Vierkante of Ronde 2-laags etagère € 65,00 p.p.

Ronde of Vierkante 2-laags etagère
Afmeting varieert € 65,00 p.p.


Houten dienblad formaat 50 x 20 cm met 3 tegeltjes
(15 x 15 cm)  € 59,50 p.p. 
Vanwege de complexiteit zijn de afbeeldingen op de tegeltjes in overleg.
Workshop dienbladen kijk hier

Voorraadpot tijdens workshop servies schilderen:

Voorraadpot met kurken of bamboe deksel en porseleinen knop
Afmeting: 17 cm hoog/Ø 11 cm  € 59,50 p.p.

De Dikke Dames of een andere afbeelding wordt getekend op 1 zijde van de voorraadpot

 

Hoge voorraadpot met houten deksel
Afmeting: 27 cm hoog/Ø 10 cm € 59,50 p.p.Bekijk onderstaande voorbeelden, die door cursisten zijn beschilderd. Wellicht zit er een leuk item bij voor jou om te maken tijdens de workshop servies.Servies beschilderen als vriendinnenuitje, vrijgezellenfeest, familiedagje

Beschilder rond, vierkant, walking dinner serveerplateau met Dikke Dame, etagère muisjes en egel, kies wat jou aanspreekt. Leuk voor jouw vriendin, bruidspaar, zus, moeder-dochter. Bekijk details vriendinnenuitje. Graag verwelkom ik je in mijn Tuinkamer voor een workshop servies schilderen. Of geef een workshop cadeaubon. Vanaf 4 personen, ook zaterdag en zondag, op basis van voldoende aanmeldingen. Iedereen mag schilderen wat hij/zij graag wil, zowel qua porselein als qua afbeelding.  Ontelbare porseleinen items, dus altijd iets in jouw smaak: theetip tot taartplateau. Echter deze servies schilderen workshop kan alleen per groep.