Stippen op porselein - stip je vrolijk tijdens een gezellige workshop stippen

Wat houdt een workshop stippen in? Tijdens een creatieve workshop ga je mooie stippen zetten op porselein met behulp van handige hulpmiddelen. Grote stippen, kleine stippen, dots op elkaar: vrijwel alles is mogelijk om te komen tot dat vrolijke gestipte unieke exemplaar. Wil je toch liever de altijd gezellige Dikke Dames workshop: als je met een groepje vriendinnen komt, kun je per persoon kiezen welke workshop jij wilt doen. 
Een workshop vanaf 4 personen met vriendinnen, zussen, buren, collega’s of met wie dan ook: kom naar Brabant. Stippen in een rustige en sfeervolle omgeving onder het genot van koffie/thee/cappuccino en overheerlijke scones is altijd gezellig om te doen.

Je bent elke middag van harte welkom deel te nemen aan de 2,5 uur durende workshop. Aan het begin van iedere workshop geef ik je een korte uitleg over stippen op porselein. Daarna laat ik je de techniek zien qua stippelen met gebruik van porseleinverf. De bordjes waaruit je kunt kiezen hebben een vlakke vorm, zodat je de techniek gemakkelijk kunt leren.
Ga aan de slag met dots en je zult zien dat het een bordje wordt dat helemaal van jezelf is: jouw kleurtjes en jouw patroon op gestipt porselein (is geglazuurd keramiek). 

Jouw unieke stipwerk wordt een decoratief kunstwerk en iedereen kan het!

 


Per persoon kun je kiezen uit elke workshop, dus als je met een groepje bent mag iedereen individueel een keuze uit iedere workshop maken.Creatief en hip: stippen workshop op porselein

Workshop Stippen op servies is inclusief:
- het porselein;
- de verf;
- gebruik van alle materialen;
- koffie/thee/cappuccino/frisdrank met scones/clotted cream/jam;
- persoonlijke begeleiding/aandacht van Yvonne;
- plastic wegwerpschorten;
- genieten van een sfeervolle omgeving in namiddag aanvang 14.00 uur.


Servies stippen met porseleinverf

Graag leg ik je het verschil uit tussen mijn 'workshop porselein-servies’ ten opzichte van mijn 'workshop stippen’.
Bij de ‘workshop porselein - servies’ wordt gebruik gemaakt van porseleinverf (merken Catherine Bergoin/Felipe Pereira/Céradel) dat wordt gemengd met die speciale substantie van porseleinschilder Felipe Pereira.
Het keramiek wordt meerdere keren door Yvonne in de professionele keramiekoven op 800 graden gebakken gedurende 18 uur, waardoor het porselein afwasmachinebestendig is.
Na dit bakproces is het servies klaar voor gebruik en kan daardoor levenslang mee.

Bij de ‘workshop stippen’ wordt gebruik gemaakt van speciale kant en klare porseleinverf. Je laat jouw bestipte porselein 24 uur drogen na de stippen op porselein workshop.
Het gestipte exemplaar bak je thuis zelf 1 keer af in een normale oven gedurende 35 minuten. Hierdoor is dit gestipte bord niet afwasmachinebestendig, maar wel handmatig afwasbaar.
Na afloop van de workshop ontvang je de afbakinstructies en neem je jouw exemplaar mee naar huis.

Leg koekjes of andere lekkere zoete of hartige hapjes op dat vrolijke stipwerk of zet jouw gestipte porselein neer als eyecatcher of hang jouw item op ter decoratie. Je zult veel complimenten krijgen over jouw unieke bestipte porselein.


Met Stip op 1: tijdens 1 middag leer ik je het stippen

 

Kies op de workshop stippen middag die cakeschaal, het kleurrijke hart, rond of vierkant bord, 2 theetipjes, leuk kommetje, kopje met theetipje, 2 mokjes of dat leuke gestipte vaasje van porselein € 39,50 p.p.

 Ik leer je graag hoe je jouw omgeving kleurrijker maakt door stippels te zetten op dat leuke porselein. Op de dag van de stippen workshop kun je kiezen uit talloze porseleinen servies-onderdelen. Gezellige gestipte gebakjes. Maak je omgeving kleurrijker door allerlei leuke dots te zetten.

 

Ook kun je kiezen voor zo'n prachtig rond of vierkant serveerplateau tijdens die middag Workshop stippen op porselein € 44,50 p.p.

Terwijl jij creatief bezig bent zorg ik voor koffie of cappuccino of thee en verrukkelijke scones, wat een verwennerij! En uiteraard ben ik er om te zorgen dat ook jij met mooi bestipt porselein naar huis gaat. Het ziet er allemaal zo leuk uit, wie wil zo’n exemplaar nu niet? Kom gezellig meedoen gedurende de middag workshop stippen.

Stippen op keramiek - porselein - zo leuk om te doen

Ik leg je de mogelijkheden rondom het Stippelen graag uit

Stippen Workshop: je kunt werken met sjablonen of zelf een creatief patroon maken. Er zijn verschillende stipdiktes en heel veel mooie kleurtjes. Het witte servies tover je zo om tot een kleurrijk geheel. Gedurende 2,5 uur word je steeds blijer en enthousiaster van het mooie resultaat, zo kleurrijk. Nodig jouw vriendinnen uit en zorg dat ook zij dit uitje niet missen. Theelichthouder en prachtige stippen op porselein € 49,50 p.p.


Onderstaande porseleinen items zijn gestipt door deelnemers, die de stippen workshop hebben gevolgd

Ik leer je mogelijkheden rondom het stippen uit om tot dat kleurrijk geheel te komen

Hoe tof zijn die schitterende bordjes met al die fleurige stipjes. Ik leer je dat stippenpatroon maken in meerdere kleuren. Je dipt het stipstokje in de porseleinverf en daar heb je de eerste stip al. Makkelijker kan het niet. Het bijzondere aan deze workshop is dat je naast cirkels van verschillende groottes ook een VW busje in Ibiza stijl, Vrolijke Vrouwen in bikini of een dier kunt stippen op porselein.


Porselein Stippen workshops – het stippen van kleurrijke afbeeldingen

Groot bord porselein: uniek en bijzonder in elke kleur mogelijk. Afmeting 28 x 28 cm vierkant € 49,50 p.p.
Hoge voorraadpot, ook mooi als vaas € 49,50 p.p. 
Workshop 1 middag van 14.00 - 16.30 uur Creatief met servies, stippen is zo ontspannend om te doen

Word jij ook zo enthousiast bij het zien van zoveel stipwerk? Geniet in mijn huiselijke atelier met al haar charme van de vele bestipte serviesstukken van porselein en kies jouw favoriet.
Graag zie ik je bij de workshop Stippen of
ga naar Servies schilderworkshop / Steigerhout workshops / Vrolijke Dames workshop

Je bent van harte welkom.

 

Gasten: